News

 

Home

PRESSEMEDDELELSE   -   3. februar 2007

OL deltagelse i den olympiske toskrogsjolle Tornadoen 2012/2016.

Theis Coling og Magnus Nørbo har i sæsonen 2006 markeret sig som en af Danmarks og Europas mest talentfulde ungdomsbesætninger i sejlsport og som den, i særklasse, bedste ungdomsbesætning i danske toskrogsjoller. Dette blev bl.a. bevist, da de vandt den samlede grandprixserie, som går over fire stævner fordelt over hele sæsonen, da de vandt senior DM i Vallensbæk og ikke mindst da de fik en flot 8. plads ud af 78 deltagende joller ved U-Europamesterskaberne i Frankrig.

Disse fremragende resultater har givet de to unge SKB sejlere blod på tanden. For den kommende sæson er deres målsætning, ud over at genvinde DM, bl.a. at tage medalje ved U-EM i Holland og ved U-VM på Fiji.

Målsætningerne for sæsonen 2007 er et skridt på vejen mod det altoverskyggende hovedmål - OL deltagelse i den olympiske toskrogsjolle Tornadoen 2012/2016.

 

PRESSEMEDDELELSE   -   2. november 2006


SKB sejlere hædret af rederiet TORM og Dansk Sejlunion
Theis Coling og Magnus Nørbo vinder HobieCat-16 klassen

Sejlsportens TORM grandprix vindere for sæsonen 2006 blev fredag den 27. Oktober, hædret ved en storslået reception i rederiets TORM’s lokaler på Tuborg Havn. Traditionen tro blev klasse-vinderene i årets samlede TORM Grandprixserie hyldet og fik overrakt præmier og vandrepokal i form af en ½-model af TORM direktørerne Klaus Kjærullf og Jens Bjergmose.
 

Høj klasse af SKB’s Danmarksmestrer
Theis Coling & Magnus Nørbo (HobieCat-16 Spi jolle) er regerende Danmarksmestre og som tegn på deres høje klasse vandt de også deres respektive jolleklasser i TORM’s Grandprix-serie. Grandprix-serien er gennemført hen over året 2006, ved 4 stævner med 8 kapsejler i hvert. Theis og Magnus vandt deres serie med 2 første- og henholdsvis én anden- og tredie-plads.

 

2007 - Ny jolle med mere fart
HobieCat Tiger satsning
Theis og Magnus vil i 2007 formentlig fortsat sejle HobieCat-16 SPI med henblik
på at vinde medalje ved EM i 2007 samt deltagelse i VM på Fiji øerne.

Sideløbende med træning i HC 16 vil de begynde at træne i den noget større
HobieCat Tiger, hvor de sulter efter at give de etablerede danske Tiger
besætninger kamp til stregen. De forventer at skifte helt over til Tigeren
efter Europamesterskaberne og satser på at de får mulighed for at deltage til HobieCat Tiger EM i Italien.

Af Sejlklubben Køge Bugt.

 

Vinder af TORM Grandprix serie    -   27.10.06

Med vores sejr i Harboe Cup blev det til en samlet 1. plads i TORM's Grandprix serie.

Det blev til 10 førstepladser i de 29 sejladser som hele sejladsserien har bestået af.  

Se mere ... fra receptionen hos TORM.

 

 

Harboe Cup, Skælskør    -   25.09.06

Efter 10 hårde og nervepirrende sejladser ved Harboe Cup vinder vi foran Nybolig, Emil Landry og  Jacob Dannefer, der leverede ben hård kamp til stregen. 

I 8. sejlads gik vores frølår til spilerfaldet i stykker og  for at kunne gennemføre sejladsen måtte vi binde spilerfaldet fast - og det er bare ikke hurtigt. For at kunne gennemføre de sidste 2 sejladser skar vi spilerfaldet over, byttede om på fokkeskøde og spilerfald så vi havde et frølår til spilerfaldet. Nu kunne vi igen sejle med spiler men nu var der ikke noget frølår til fokkeskødet - AV AV AV,  vi var nød til at holde fokkeskødet i hånden i de sidste to sejladser - 6 opkryds i 10 - 12 m/s.

Resultat i de 10 sejladser:
1.   sejlads:  Annulleret
2.   sejlads:  3
3.   sejlads:  2
4.   sejlads:  1
5.   sejlads:  1
6.   sejlads:  2
7.   sejlads:  3
8.   sejlads:  1
9.   sejlads:  1
10. sejlads:  2

Harboe Cup var årets sidste stævne i TORM's Grandprix serie og med vores sejr i Harboe Cup ligner det også en samlet 1. plads i hele TORM's Grandprix serien.  TORM's Grandprix serie har i alt bestået af 29 sejladser.

Af Theis og Magnus

 

Ungdom slog til i Hobie Cat 16 DM    -   12.09.06

Theis Coling og Magnus Nørbo fra SKB, var hurtigst da 13 Hobie Cat 16 katamaraner havde uofficielt DM i Vallensbæk.

Ved det uofficielle DM for Hobie 16 i Vallensbæk i weekenden dominerede ungdomssejlerne Theis Coling og Magnus Nørbo fra SKB. De vandt foran en tysk besætning og med Mark Landry og Jonas Ammundsen på 3. pladsen. Først på 6. pladsen finder vi en af Hobie 16 klassens etablerede besætninger, Thomas Christensen og Lasse Christensen.

 


DM, Hobie 16, Vallensbæk.

1. Theis Coling, Magnus Nørbo
2. Hauke Thilow, Simone Monreal
3. Mark Landry, Jonas Ammundsen

 

Af Troels Lykke, Bådmagasinet

 


Hobie Cat 16 EM, Quiberon, Frankrig
Theis Coling/Magnus Nørbo, SKB, ind på fornem 8. plads ved H16 U-EM blandt 78 både   -  
07.08.06

SMS rapport fra Lars Coling modtaget kl. 17:50 den 7/8 2006:

Sammenlagt efter 6. og sidste EM sejlads:

Theis/Magnus nr. 9 med 63 point (nr. 8 i EM uden Singapore indregnet)
Emil/Jacob nr. 38 med 160 point
Jonas/Mark nr. 45 med 194 points.

 

Reaultater fra samtlige sejladser:

1. sejlads (2-3 m/s)
Theis/Magnus, nr. 27
Emil/Jacob, nr. 41
Jonas/Mark, nr. 54

2. sejlads (3-4 m/s) 
Theis/Magnus, nr. 11
Emil/Jacob, nr. 44
Jonas/Mark, nr. 47

3. sejlads (5-6 m/s) 
Theis/Magnus, nr. 13
Emil/Jacob, nr. 28
Jonas/Mark, nr. 31

4. sejlads (1-4 m/s)
Emil/Jacob nr. 11
Theis/Magnus nr. 17
Jonas/Mark nr. 31

5. sejlads (4-5 m/s)
Theis/Magnus nr. 14
Emil/Jacob nr. 41
Jonas/Mark nr. 45

6. sejlads (5 m/s)
Theis/Magnus nr. 8
Emil/Jacob nr. 39
Jonas/Mark nr. 40

 


Theis/Magnus in action ved
H16 U-EM

 


Theis/Magnus in action ved
H16 U-EM

 


Theis/Magnus in action ved
H16 U-EM


Theis/Magnus in action ved
H16 U-EM

Theis/Magnus in action ved
H16 U-EM

Theis/Magnus in action ved
H16 U-EM

Et STORT tillykke herfra 333's websnedker til Theis/Magnus med det flotte resultat. Det bliver spændende at følge dem i forkvalifikationen til det åbne EM.

Af Erik Olsen
 


Hobie Cat 16 EM, Quiberon, Frankrig   -  
05.08.06

Tre danske Hobie 16 teams er vel ankommet til Quiberon i Frankrig, hvor Hobie 16 EM løber af stabelen 6.-12. august. Desværre blev den danske opstilling reduceret til tre både, da team Philip uheldligvis blev involveret i et trafikuheld på vej til Frankrig. Efter det foreliggende skete der heldigvis ingen personskade.

U-EM, Masters og Women disciplinerne afvikles i de første 2 dage, hvorefter der står åbent EM på programmet. Det består af en åben kvalifikation for ikke forkvalificerede sejlere. Derefter deles der op i en guld og sølv fleet, som sejler de sidste 3 dage.

I går fredag var de danske sejlere på vandet sammen med en 15-18 andre H16 U-besætninger til træning under den hollandske landstræner. Perfekt vejr med 30 grader og vind til dobbelt-trapez. En ganske forrygende dag på vandet for sejlerne i følge Bo Landry, coach og teamleder for de to Middelfart både. Over en dårlig mobiltelefonforbindelse (eller var det måske rigeligt mundvand?) måtte Bo også lige fortælle, at aftenen skulle stå på lokalt køkken og masser af rejer.


De tre danske teams er:
- Theis Coling/Magnus Nørbo, SKB
- Jonas Ammundsen/Mark Landry, MS
- Emil Landry/Jacob Dannefer, MS

Team DK vil i muligt omfang forsøge at holde os opdateret. So better stay tuned.

 

333 CUP & MS OPEN 2006    -   13.07.06

I alt 27 både deltog i den mindeværdige 333-cup i Middelfart. 8 Hobie Tigers, 8 A-cats og 11 Hobie 16 med og uden spiler, trodsede den meget lette luft og gennemførte 4 sejladser.

Lørdag før frokost blev afviklet 2 sejladser. Vinden var OK, med der var ikke meget af den. Flere var lidt kede af ventetiden imellem sejladserne. Det var nok fordi der i land ventede en fremragende frokost med varm leverpostej, roastbeef og alt hvad hjertet kan begære. Frokosten blev kort, da vinden løjede. Det lykkedes at få 2 sejladser mere før vinden døde helt. De 4 Hobie 16 SPI mente ikke, at de gad gennemføre sidste sejlads, så de gik i land!

Der blev lagt en enkelt protest, der blev afvist, da de implicerede parter ikke var tilstede samtidig

Aftenen var perfekt til grill, og Fleet 333 skuffede da heller ikke på det punkt.

Vejret var ikke til sejlads søndag. Nina kunne konstatere 1 ½ m/sek. i bunden af Gamborg fjord og ved selvsyn kunne dommerbåden konstatere, at den gik ikke. Til gengæld skinnede solen fra en skyfri himmel og termometeret nærmede sig 28 C.


Vinderne blev:

Hobie Cat Tiger: Lars Schmidt Larsen og Frederik Stage Nielsen

Hobie Cat 16 SPI: Theis Coling og Magnus Nørbo


Hobie Cat 16: Peter Krabbe-Christensen og Erik Christensen
A- Cat: Thomas Paasch


Af Katrine Bertelsen

 

Havnen og båden fryser til . . .   -   10.02.06

Kulden har godt bid i Danmark og her i Hundige sidder mange både fast i isen. Vores vintertræning har svære vilkår i øjeblikket og nu når hele havnen er frosset til is kan vi desværre ikke få jollen i vandet. 


 

 

2 Sejlklubber går forrest   -   06.01.06

Sejlklubben Køge bugt SKB og Middelfart MS har sammen med DS og Danish Hobie Class Association gået i front her hjemme med satsningen frem mod ISAF Youth Sailing Games 2008 i Århus.

Ved indkøb af i alt 5 helt nye Hobie Cat 16spi, og gl. klub både er opgraderet i satsningen. Allerede nu er der fuldt program hvori der blandt andet indgår vintertræning og et program for 2006. I maj er der udtagelse sejladser til ISAF Youth Sailing Games Weymouth, UK 2006.

De deltagende unge sejlere er alle sejlere der har haft gode resultater i Laser, 29'er, Hobie 405, det har derfor været spændende at følge de unges reaktionerne fra 2005. I den ny ungdoms klasse syntes succesen ikke at udeblive. De unge sejlere har nu mærket suset, den høje fart, spænding og hvad det vil sige at sejle high performance, som efterhånden må være uomtvisteligt krav fra de unge sejler. Find mere på DHCA (Danish Hobie Class Association)

af J.Jensen, DHCA.

 

Hobie Cat ISAF Official Supplier   -   28.11.05

The Hobie Cat 16 Spi, is an ISAF International Class, and has been chosen for the ISAF Youth World Sailing Championships in Weymouth, Great Britain (13-20 July 2006), and in 2007 (venue not yet confirmed). For 2008, negotiations are on their wey with the Danish Organisor.

The Hobie Cat 16 Spi is also chosen for the category multihull women by the organisors of the ISAF World Sailing Games in Weiden, Austria (10-20 May 2006).

 

ISAF vælger Hobie 16 som "THE ONE" ungdoms-Cat   -   16.11.05

16/11 2005 ISAF Conference decision in Singapore
The Hobie Cat 16 - The only ISAF youth catamaran support.
Further to the Annual ISAF Conference held in Singapore from 3 to 13 November, the Hobie Cat 16 has been renewed as the only catamaran support for the organisation of the ISAF Youth World Sailing championships, for an unknown duration.

We remind you that the Hobie Cat 16 has been selected as the catamaran support for the ISAF Youth World Sailing Championship that will be held in Weymouth, Great Britain, from 14 to 28 July 2006.
Best regards, Hobie Cat Europe

 

ISAF Youth World Sailing Championships 2006   -   04.10.05

13 - 20 July 2006, Weymouth (England). The Notice of Race has been presented at the November ISAF Conference and should be posted [on the event web site].

 

Flot Dansk debut ved Hobie Cat 16 Youth EM 2005   -   16.8.05

De danske ungdoms sejler satte en fed streg under at dem skal der regnes med i fremtiden….
Tre danske ungdomsteam der blot har sejlet HC 16 med spiler i ca. 1-2 mdr. viste i weekenden tænder, og understreget at Dem og Danmark skal vi regne med at se mere til i fremtiden og på lidt bedre placeringer da de henholdsvis sejle ind til over alt placeringer som nr. 18, 21 og 34. Vi regner med at få en spændende beretning af en eller flere af sejlerne meget snart. Der deltog i alt 38 youth team ved EM 2005.

Af Danish Hobie Class Association